Kosovo - en løsrevet stat? for turister



Mange vil nok tenke at det å ta seg en reise til Kosovo-Albania vil være en gyllen mulighet til å bli kjent med en annen kultur og mennesker som kanskje er litt annerledes enn oss andre. Men tingen er at det kanskje ikke er den lureste måten å bli kjent med folk på. For i Kosovo er ikke turistnæringen som helt andre steder. Hotellene har dårlig standard, flybillettene er billige, men flyselskapene er ikke til å stole på osv.

Nå har det jo gått et par dager siden Kosovo løsrev seg fra Serbia, og etter det jeg har fått med meg så virker det som de fleste land i verden aksepterer dette, men som vi har sett så er Serbia sterkt imot dette. Da kommer mitt spørsmål, hvorfor er så mange kritiske til at Kosovo skal få løsrive seg? Hva er det som får 200 000 mennesker til å demonstrere sin avsky for at en del av deres land ønsker å være en egen stat? Hvis noen sitter på noen gode artikler angående historien bak det hele, og noe som kan forklare litt hva som fører til at Serbia/eventuelt andre stater stiller seg så kritisk til dette hadde det vært fint om de hadde blitt delt her.

Så dersom du ønsker deg en tur til Kosovo, så kan jeg nesten garantere deg at det ikke blir noen vanlig ferietur du skal på.

0 kommentarer: